"Terapi er ikke farlig eller skummelt, og mange lurer på hva vi egentlig gjør hos en psykoterapeut?"
I Gestalt psykoterapien har vi fokus på kontakt. Kontakt med oss selv og med våre omgivelser. Terapiformen tar hensyn til hele mennesket og tar de fysiske, følelsesmessige, intellektuelle, sosiale og åndelige dimensjoner med i betraktning. Gestalt psykoterapien er en form for psykoterapi hvor man ser på sammenhengen mellom tanker, følelser og kropps uttrykk. Klienten deltar aktivt og tar ansvar. Terapeuten støtter deg i å klarlegge din situasjon, akkurat nå. Da blir det enklere å se hvilke valg og muligheter du har.
Grunnleggende ideer i Gestalt psykoterapien er at hvert menneske er ansvarlig for sine valg og handlinger, innenfor de begrensninger omgivelsene gir. Det finnes mye forskning som viser at samtaleterapi hjelper mennesker med psykiske lidelser.
Grunnleggende ideer i Gestalt psykoterapien er at hvert menneske er ansvarlig for sine valg og handlinger, innenfor de begrensninger omgivelsene gir. Det finnes mye forskning som viser at samtaleterapi hjelper mennesker med psykiske lidelser.
Styrk din mentale tilstand, slik du gjør med din fysiske kropp!
Ofte kan vi ha tanker og følelser som kan kjennes skumle. Vi er redde for at disse tankene/følelsene kan føre til angst eller andre ubehagelige følelser, eller at det holder på å klikke for oss. En viktig del av å gå i terapi, er å bli kjent med hvordan vi fungerer følelsesmessig og at vi skal bli trygge på det som skjer inni oss. Vi er ofte redde for å ikke bli tatt på alvor, og tenker at det vi sliter med bare er bagateller. Vi er redde for å ta plass og be om hjelp. Det å gå i terapi har lenge vært preget av stigma, en tanke om at dette kun er for «gærne» mennesker, og mange frykter hva andre skal tro om de får vite at man går i terapi. Sannheten er at du kan gå i terapi for å snakke om store og små problemer.
Det kan være at du har et tanke-kjør i hodet, som kanskje leder til søvnproblemer, og trenger noen for å sortere alle tankene sammen med deg. Det kan være at du går gjennom en livs-endring eller et samlivsbrudd. Og du trenger noen utenforstående som ikke er familie eller venner som du kan snakke med og få støtte og veiledning av. Normer, regler og skam kan ofte påvirke hverdagen negativt, og i terapien ser vi på det som er unikt og annerledes med den enkelte, istedenfor å sette søkelys på hva som er «feil». I terapien går terapeuten i dybden sammen med deg, ser på de mønstre du har dannet deg i livet og ser på hva som fungerer eller ikke. Dette vil ofte føre til et annet syn på seg selv og hvordan vi gjør ting i livet.
Psykoterapeut eller Coach?
En Psykoterapeut går gjerne litt mer i dybden, som for eksempel traume-arbeid, og har et mer langsiktig og omfattende forløp. En Coach brukes gjerne i forbindelse med kortsiktige utforinger for eksempel i jobbsammenheng eller om du trenger motivasjon til en eller annen form for endring. Du kan bestille time ved å ringe, sende SMS, epost eller booke direkte på siden www.tuneup.no
Hva gjør jeg om jeg er fortsatt usikker?
Hva er ditt ønske med å gå i terapi? På første time kan du om du ønsker komme med dine behov, som at du ønsker å gå i terapi for å jobbe med et eller flere problemer/utfordringer, eller kanskje bare bli bedre kjent med deg selv? I dag føler mange seg ensomme og å gå i samtaleterapi hjelper ofte på ensomhetsfølelsen, og du trenger ikke å ha store ting som du må ta opp. Av og til er det bare godt å kunne snakke med noen om løst og fast.
Dette kan du gjøre om du ønsker å bestille time:
Tuneup sine terapeuter har ledige timer, kort ventetid og du trenger ingen henvisning. Terapeutene er utdannet Gestalt psykoterapeuter eller Gestalt Coach. Noen er under utdanning og har derfor reduserte priser.
Tuneup tilbyr også reduserte priser for studenter, pensjonister, uføre og de som går på APP.
Les mer om oss og sjekk ut var kampanje!
Hvordan er det å gå til terapeut eller coach?
Du kan velge om du vil ha terapi online eller på kontoret, begge deler er påvist å ha en god effekt.
Når du møter til din første time på kontoret vil terapeuten ta deg imot og tilby deg kanskje noe å drikke. Om du møter online vil du få en Teams/Zoom link via SMS/epost for å knytte deg opp til møtet. For de som ikke har Teams eller Zoom kan det også brukes Face time/Messenger.
Om møte gjøres over nettet er det viktig at terapeuten kan se deg, gjerne fra livet og opp. Pass på at du har en god internettforbindelse slik at bilde og lyd blir tydelig.
Husk alle møter om det er fysisk eller på kontoret så har terapeuten taushetsplikt, slik at alt du sier under din time vil være konfidensielt.
Mange lurer på om de må fortelle om sine barndomstraumer med en gang? Nei, det må du ikke. Første time handler om å bli kjent med hverandre, prate litt løst og fast.
Terapeuten forteller også gjerne litt om seg selv slik at dere blir litt bedre kjent.
Terapeuten kan spørre om hvorfor du ønsker å gå i terapi, og om du har gått i terapi før. Terapeuten kan også spørre om din situasjon, som om du bor alene, hvilken jobb/studier du har eller om du er sykemeldt eller ufør.
Comments