top of page

Korona og Mental Helse


Under denne pandemien har vi alle opplevd en delt sorg over å ha tapt samvær med de vi bryr oss om, og fester, brylluper, begravelser vi har ikke kunnet deltatt på og isolasjon. Mange er ensomme og de faste holdepunktene i hverdagen blir ofte borte nå som vi må holde avstand. Gestalt samtaleterapi kan tilby gode løsninger som Online terapi for de gode og vanskelige samtalene eller komme på kontoret for en uforpliktende samtale. Vi ser at det kan hjelpe depresjon, ensomhet, angst å kunne snakke med noen og ikke bære alt alene. Gestalt samtaleterapi er et godt lavterskeltilbud der alle kan bestille time hos terapeutene hos Tune up, uten at det skulle føles at det som det må være på «randen» av sammenbrudd.

Mental helse er en komplisert, skremmende tilstand å navigere. Det var sant før Covid, og det er sant nå. Forskjellen mellom fortid og nåtid er at Covid-19 både har forverret eksisterende problemer og innført nye påkjenninger. I sin tur indikerer undersøkelser tatt i løpet av sommeren at mental helse har forverret seg under pandemien. Vi ser at mange søker terapi, og de søker terapi i større antall enn før.

Du trenger ikke å møte dette alene.

 
"Terapi er ikke farlig eller skummelt, og mange lurer på hva vi egentlig gjør hos en psykoterapeut?"
 
 • Du kan bestille time ved å ringe, sende SMS, epost eller booke direkte på siden.

 • Les litt om terapeuten før du velger. Om du er usikker kan Tune up hjelpe deg å velge hvilken terapeut kan passe for deg.

 • Du kan velge om du vil ha terapi online eller på kontoret, begge deler er påvist å ha en god effekt.

 • Når du møter til din første time på kontoret vil terapeuten ta deg imot og tilby deg kanskje noe å drikke. Om du møter online vil du få en Zoom link via SMS/epost for å knytte deg opp til møtet. For de som ikke har Zoom kan det også brukes Face time/Messenger.

 • På kontoret vil det ofte være to stoler og kanskje en sofa.

 • Om møte gjøres over nettet er det viktig at terapeuten kan se deg, gjerne fra livet og opp. Pass på at du har en god internettforbindelse slik at bilde og lyd blir tydelig.

 • Husk alle møter om det er fysisk eller på kontoret så har terapeuten taushetsplikt, slik at alt du sier under din time vil være konfidensielt.

 • Mange lurer på om de må fortelle om sine barndomstraumer med en gang? Nei, det må du ikke. Første time handler om å bli kjent med hverandre, prate litt løst og fast.

 • Terapeuten forteller også gjerne litt om seg selv slik at dere blir litt bedre kjent.

 • Terapeuten kan spørre om hvorfor du ønsker å gå i terapi, og om du har gått i terapi før. Terapeuten kan også spørre om din situasjon, som om du bor alene, hvilken jobb/studier du har eller om du er sykemeldt eller ufør.

 • Hva ønsker du med å gå i terapi? I første time kan du om du ønsker komme med dine behov, som at du ønsker å gå i terapi for å jobbe med et eller flere problemer/utfordringer, eller kanskje bare bli bedre kjent med deg selv? Mange nå føler seg ensomme og å gå i samtaleterapi hjelper ofte på ensomhetsfølelsen, og du trenger ikke å ha store ting som du må ta opp. Av og til er det bare godt å kunne snakke med noen om løst og fast.

Alle Gestalt psykoterapeuter som er oppført i Tune Up er på siste året av en 4 åring utdannelse på Norsk Gestalt Institutt Høyskole, og må gå i veiledning og være medlem av Norsk Gestalt Forening, for å få lov til å drive terapi. Dette er et kvalitetsstempel, slik at du skal være sikker på at vi utfører terapi på en etisk og faglig måte. Siden vi alle er studenter på siste året har vi også reduserte priser. I Tune up har vi mange gode terapeuter på forskjellige steder på Østlandet, og vi har alle forskjellige livserfaringer som bidrar til et bredt menneskesyn og forståelse til hvor du er i livet.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende og gratis første samtale ut Oktober 2021 for å høre om Gestalt samtaleterapi kan være noe for deg.

116 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page